آندوسکوپی بینی و سینوس در غرب تهران

آندوسکوپی بینی و سینوس در غرب تهران


آندوسکوپی سینوس و بینی چیست؟
جراحی آندوسکوپی سینوس یکی از اصلی ترین راه ها برای رفع بیمار سینوزیت مزمن است. هنگامی که مخاط بینی و سینوس ها دچار عفونت های طولانی مدت و التهاب می گردند، منجر به ایجاد سینوزیت مزمن خواهند شد. برای تشخیص هر چه بهتر سینوزیت مزمن، لازم است فرد تحت معاینه دقیق پزشک متخصص انجام گیرد. پزشک حفره های داخلی بینی و منافذ عبور سینوس  را از طریق آندوسکوپ ( لوله بلند متصل به نور و دوربین) بررسی می کند. از طریق این لوله تصاویر ویدیویی دقیق روی صفحه مانیتور نمایش داده می شوند و پزشک می تواند مشکلات مربوط به این ناحیه را با دقت و جزئیات بیشتری پیگیری نماید.

بهترین کلینیک گوش، حلق و بینی در غرب تهران

متخصصین گوش و حلق و بینی کلینیک امام علی ابن ابیطالب (ع) می توانند انتخاب مناسبی برای انجام آندوسکوپی سینوس و بینی شما باشند. 
ما در کلینیک امام علی ابن ابیطالب (ع) ، که یکی از بهترین کلینیک ها در زمینه ارائه خدمات حرفه‌ای گوش و حلق و بینی، میباشد اماده ارائه خدمات با تعرفه خیریه میباشیم. 

آندوسکوپی سینوس چیست؟
وقتی التهاب و محبوس شدن عفونت در سینوس ها به حدی برسد که احساس فشار و درد در ناحیه صورت به وجود آید، شخص به سینوزیت مزمن دچار گردیده است. در سینوزیت مزمن، مسیرهای تخلیه سینوس ها در اثر بروز التهاب باریک تر می شوند و در نتیجه، امکان تخلیه ترشحات به طور صحیح و کامل وجود ندارد. این مساله در نهایت منجر به جمع شدن و حبس ترشحات بینی در داخل سینوس ها شده و عفونت های بعدی را در پی خواهد داشت.
در چنین شرایطی لازم است از یک روش درمانی استفاده شود تا یا عفونت از بین برود و یا مسیری برای تخلیه آن فراهم گردد. درمان دارویی برای مواردی که شدت بیماری کم باشد می تواند پاسخگو باشد؛ در غیر این صورت فرد باید به دنبال یک روش تضمینی مانند جراحی آندوسکوپی سینوس ها و بینی باشد. این جراحی به صورت سرپایی و با بیشترین اثربخشی (حدود ۹۰ درصد) انجام خواهد گرفت.
در جراحی آندوسکوپی سینوس که یکی از انواع جراحی بینی است، جراح در تلاش است تا مسیرهای تخلیه طبیعی سینوس ها را باز نماید. این کار به سینوس ها کمک می کند تا سلامت خود را به دست آورده و عملکرد صحیحی داشته باشند؛ به این ترتیب، امکان بروز هر گونه عفونت حاد و التهاب شدید از بین خواهد رفت.
هدف از جراحی آندوسکوپی سینوس ها و بینی آن است که جراح بخش هایی از استخوان ها و غشاهای مخاطی را بردارد که این کار باید با ظرافت و دقت انجام گیرد. در واقع، این غشاها و استخوان ها با اینکه بسیار ظریف و نازک هستند، اما مسیر تخلیه سینوس ها را مسدود می کنند. در نتیجه لازم است طی جراحی آن ها را حذف نمود تا دوباره شرایط تخلیه طبیعی سینوس ها فراهم گردد.

 

آندوسکوپی بینی و سینوس


انواع سینوس
به طور کلی بدن تمامی انسان ها دارای 4 جفت سینوس تنفسی می باشد ، که نقش آن ها گرم و مرطوب کردن هوای تنفسی است. بهتر است بدانید که این عضو در سبک تر کردن وزن جمجمه نقش داشته و به عنوان یک ضربه گیر عمل می کند.

  • سینوس اتموئید ( بین چشم ها )
  • سینوس اسفنوئید ( پشت چشم ها )
  • سینوس ماگزیلا ( در پشت فک فوقانی )
  • سینوس فرونتال (در قسمت جلوی پیشانی )

چه زمانی آندوسکوپی سینوس و بینی توسط پزشک به بیمار توصیه می شود؟
از روش های تشخیصی که معمولا برای بررسی وضعیت بیماری های بینی و سینوس ها استفاده می شوند می توان به ام آر آی و سی تی اسکن اشاره کرد. اما در مواردی که مشکل مخاط به وجود آمده باشد، این ابزار نمی توانند به طور کامل کمک کنند. در این حالت، استفاده از آندوسکوپی سینوس و بینی روشی است که در برخورد با بیماری های مخاطی ناحیه بینی و سینوس ها مفید خواهد بود.
پزشک معمولا برای بررسی وجود بیماری هایی نظیر سینوزیت، آلرژی و تورم مخاط، استفاده از روش آندوسکوپی سینوس ها و بینی را تجویز می کند. علاوه بر این، در مواردی که جسم خارجی به ناحیه بینی وارد شده است و یا تومورهای مشکوکی در بینی شکل گرفته باشند، روش آندوسکوپی سینوس راهگشا خواهد بود.
گاهی ممکن است بیمار به سردردهای شدید مبتلا باشد؛ در این شرایط نیز پزشک می تواند با تجویز آندوسکوپی سینوس به بررسی عامل ایجاد سردرد بپردازد. برخی دیگر از معضلاتی که با استفاده از آندوسکوپی بینی و سینوس قابل ارزیابی هستند عبارت اند از :

  • علت یابی در مورد خونریزی مکرر از بینی
  • بروز لوزه سوم یا بزرگ شدن آدنوئید
  • ایجاد انحراف دیواره ای یا هیپرتروفی توربین (Turbinate Hypertrophy)
  • شکل گیری پولیپ درون بینی
  • نشت مایع مغزی
  • بررسی یا جراحی تومورهایی که در قاعده جمجه تشکیل شده اند
  • بروز مشکل در احساس بویایی
  • بررسی علل احساس گرفتگی در گوش
  • رفع عوامل به وجود آورنده بوی بد دهان

یکی از بزرگترین امتیازاتی که می توان برای آندوسکوپی برشمرد، عدم استفاده از پرتوهای خطرناک در تصویربرداری است. در اصل، برخلاف روش هایی که از اشعه ایکس استفاده می کنند، در آندوسکوپی تنها یک پروب نوری به کار برده می شود. بنابراین، ضرری به بیمار و بافت های داخلی نرسیده و حتی تا چندین بار می توان آن را تکرار نمود. همین مساله باعث می شود تا برای افرادی مانند بانوان باردار که موقعیت حساس تری دارند هم بتوان از این روش با خیال راحت استفاده کرد.

آندوسکوپی بینی و سینوس 2

یک پزشک با انجام آندوسکوپی سینوس و بینی چه اهدافی را دنبال می کند؟
اگر پزشک متخصص گوش، حلق و بینی با انجام بررسی های اولیه مبنی بر ارزیابی عملکرد سینوس ها و بینی، به این نتیجه برسد که سینوس ها عملکرد بهینه ای ندارند، آن گاه به دنبال راه چاره خواهد بود. در صورتی که شدت عفونت و التهاب کم باشد، معمولا تلاش بر این است که با دارو بیماری را درمان نماید. اما در مواردی که فرد به سینوزیت مزمن دچار می شود بهترین راه رفع تنگی مسیرهای تخلیه سینوس است. هدف کلی از انجام آندوسکوپی سینوس و بینی بهبود تخلیه سینوس ها و بهینه سازی جریان هوا و تنفس از طریق بینی است.
پس از بررسی های اولیه و چک کردن وضعیت سلامت بیمار، پزشک برای رسیدن به یکی از اهداف زیر، عمل جراحی آندوسکوپی سینوس را برنامه ریزی خواهد کرد :

  • کم کردن احتمال ابتلا به عفونت های سینوسی
  • کاهش شدت عفونت های ایجاد شده در سینوس ها
  • بهتر شدن شدت هوای جریان یافته از طریق بینی
  • بهتر شدن عملکرد حس بویایی در فرد
  • رفع اختلالات موجود در تخلیه ترشحات سینوسی
  • انجام عمل پولیپ بینی برای حذف آن و آزادتر کردن مسیر خروج ترشحات
  • رفع مشکل انسداد دهانه سینوس ها
  • بر طرف کردن انحراف تیغه میانی بینی
  • افزایش حجم مجرای خروجی سینوس

جراحی آندوسکوپی سینوس و بینی بر روی چه سینوس هایی می تواند انجام گیرد؟
به طور کلی، همه افراد می توانند در ساختار صورت خود هشت سینوس داشته باشند که به طور برابر در دو طرف صورت توزیع شده اند (هر طرف چهار سینوس). برای نامگذاری این سینوس ها از اصطلاحات اتموئید (Ethmoid)، اسفنوید (Sphenoid)  یا پروانه ای، ماکسیلاری (Maxillary) و سینوس پیشانی استفاده می شود. محل قرار گرفتن هر کدام از این سینوس ها به این شرح است :

  • سینوس های ماکسیلاری در گونه ها
  • سینوس های اتموئید در ناحیه بین چشم ها
  • سینوس های پروانه ای یا اسفنوید دقیقا در مرکز سر
  • سینوس هایی که در ناحیه پیشانی هستند

البته نباید فراموش کرد که افراد مختلف آناتومی های متفاوتی دارند و بنابراین، ممکن است بعضی از این سینوس ها در صورت گروهی از افراد وجود نداشته باشند. در هر حال، بیماری سینوزیت مزمن در انواع مختلف سینوس می تواند بروز کند. از این رو، جراحی آندوسکوپی سینوس نیز روشی درمانی برای بهبود عملکرد همه این سینوس ها به شمار می آید و به نوع خاصی از آن ها تعلق ندارد.

مزایای جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس

  • کم‌ تهاجمی بودن : در مقایسه با روش‌های سنتی جراحی، برش‌های کوچکتر و درد و خونریزی کمتری دارد.
  • دوره نقاهت کوتاه‌تر : بیمار می‌تواند سریع‌تر به فعالیت‌های روزمره خود بازگردد.
  • دقت و ظرافت بالا : جراح دید واضح‌تر و دقیق‌تری از داخل بینی و سینوس‌ها دارد.
  • کاهش احتمال عفونت : به دلیل استفاده از ابزارهای ظریف و عدم نیاز به برش‌های بزرگ، احتمال عفونت کمتر است.
  • بهبود ظاهر بینی : در مواردی که جراحی برای زیبایی بینی انجام می‌شود، نتایج ظریف‌تر و طبیعی‌تر خواهد بود.

هدف از انجام جراحی آندوسکوپی بینی چیست؟

  • بهبود حس بویایی
  • بهبود هر گونه علائم مرتبط با سینوزیت
  • بهبود جریان تنفس افراد از طریق بینی
  • کاهش تعداد و شدت عفونت های سینوسی

چه زمانی به جراحی آندوسکوپی بینی نیاز است؟
آندوسکوپی بینی معمولاً توسط متخصص گوش و حلق و بینی توصیه و انجام می‌شود. این روش به صورت سرپایی بوده، در مطب و کلینیک قابل انجام است و احتیاجی به بستری شدن در بیمارستان ندارد. بیمارانی که با مشکلاتی نظیر مواردی که در ادامه عنوان می‌شود درگیر هستند، کاندیدای مناسب جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس هستند :

  • گرفتگی، درد یا احساس فشار در بینی و سینوس
  • خونریزی بینی
  • از دست دادن بویایی

همچنین از آندوسکوپی در روش‌های جراحی درمانی بینی و سینوس نیز به کار برده می‌شود.

عفونت سینوس یا سینوزیت چه زمانی بوجود می‌آید؟
عفونت سینوس‌ها یا سینوزیت در واقع یک التهاب سینوسی با علت عفونی است که خود را با سر درد ، فشار بر روی چشم‌ها، بینی، ناحیه گونه و یا در هر یک از طرف‌های سر نشان می دهد . یک بیمار عفونت سینوس ممکن است با سرفه ، تب و بوی بد دهان مراجعه کند گرفتگی بینی پشت حلقی از دیگر علائم می باشد.
در روش آندوسکوپی بینی  و سینوس دوربین فیلمبرداری که در سر دستگاه آندوسکوپ قرار دارد تصاویر را به مانیتور میفرستد و پزشک می‌تواند تصاویر بزرگنمایی شده را مشاهده نماید. در این روش قابلیت عکسبرداری و ضبط فیلم‌های مانیتور نیز به صورت همزمان موجود می‌باشد. توسط آندوسکوپی می‌توان مسیر بینی و مسیرهای تخلیه سینوس‌ها را به خوبی مشاهده نمود، آندوسکوپ‌هایی که لنزهای زاویه دار دارند می‌تواند به بررسی منحنی‌ها و گوشه‌های حفره‌ی بینی بپردازند.

علل و دلایل ایجاد سینوزیت
عامل زمینه ساز سینوزیت حاد در اکثر موارد عفونت ویروسی است. اما آلودگی هوا و رینیت آلرژیک نیز ممکن است باعث سینوزیت حاد شود. همه عوامل مذکور باعث بسته شدن دهانه سینوس ناحیه OMC ( استئو مئا تال كمپلكس )می گردد. انسداد و تخريب مخاط باعث زمينه سازی كلونیزاسيون باكتری می گردد و منجر به ايجاد حالتی به اسم سينوزيت می شود. باكتريهايی كه باعث عفونت فوق می شود استرپتوكوك پنوموئيه ، هموفيلوس آنفلونزا وموراكسلا كاتا راليس می باشد . در سينوزيت مزمن علاوه بر باكتريهای فوق، بی هوازيها   و استافيلكوك ارئوس  نيز نقش دارد . نقش قارچها نيز در مطالعات جديد بسيار مورد توجه قرار گرفته است به خصوص در افراد دارای نقص ايمنی همانند ديابت ، ايدز و بد خيميها هستند.

علائم عفونت سينوس
پزشک با انجام آندوسکوپی به دنبال علائم هرگونه عفونت، التهاب، خونریزی، ناهنجاری‌های آناتومیک و یا بررسی وجود تومور یا هرگونه رشد سلولی غیرطبیعی می‌باشد. علائم و نشانه‌های انواع عفونت سينوس به حاد و مزمن بودن آن و سينوس گرفتار بستگی دارد که در ادامه به بررسی هر یک از آن ها خواهیم پرداخت :

آندوسکوپی بینی و سینوس 3


سينوزيت حاد
علائم و نشانه‌های سينوزيت حاد شامل درد و تورم در منطقه بینی و صورت، سرفه، عطسه، خستگی، تب، ترشحات بینی چرکی و زرد رنگ، سردرد، افزایش حساسیت نسبت به نور، از دست دادن بو و طعم، فشار و احساس پر شدن در گوش‌ها و صداهای غیر طبیعی در گوش‌ها است.


سينوزيت اتموئيد
درد آن معمولا در پشت چشمها احساس می شود . گرفتگی بينی و ترشح پشت حلق به همراه درد در قسمت داخلی چشم و بينی علامت ديگری می باشد سردرد و فشار ناشی از سينوزيت با سرفه و خم كردن سر به جلو بد تر می شود.


سينوزيت ماگزيلاری
درد آن معمولا در پشت گونه بر روی دندانهای فوقانی لمس می شود ولی ممكن است به سمت چشمها امتداد داشته باشد . بقيه علائم مشابه سينوزيت اتموئيدی است ولی تب شايعتر است.


سينوزيت فرونتال
محل درد در پشت پيشانی است و ساير علائم مانند بقيه سينوزيتها است.


سينوزيت اسفنوئيد
درد اين سينوزيت در پشت و بالای سر قابل حس است كه به پيشانی و چشمها گسترش می يابد . از عوارض آن به اختلال بينايی و دوبينی می توان اشاره كرد.


سينوزيت مزمن
ترشح مزمن بينی ، احساس گرفتگی و درد كه در صبحها بدتر می شود و بويژه با استفاده از عينك و همچنين گلو درد مزمن هم وجود دارد.


روش های تشخيص عفونت سينوس
اساس تشخيص  بر اساس شرح حال و معاينه است در اكثر موارد قبل از ايجاد سينوزيت سابقه عفونت تنفسی وجود دارد.


هدف از انجام جراحی پولیپ و آندوسکوپی سینوس
در حالت کلی هدف از انجام جراحی آندوسکوپی سینوس‌ ، از بین بردن ترشحات انباشته شده در سینوس ‌ها‌ به منظور بهبود روند جریان هوا از طریق مجاری بینی است ، از دیگر اهداف این جراحی می توانیم به موارد ذیل اشاره کنیم :

  • کاهش تعداد و شدت عفونت‌ های سینوسی
  • بهبود علائم ناشی از بیماری سینوزیت
  • بهبود جریان هوا از طریق مجاری بینی
  • تقویت حس بویایی بیمار

خطرات و عوارض آندوسکوپی بینی و سینوس
این روش بسیار ایمن و کم خطر می‌باشد. حین انجام آندوسکوپی ممکن است بیمار مقداری درد و ناراحتی حس نماید اما میزان آن به حدی نیست که مانع از ادامه‌ی عمل شود. همچنین با استفاده از اسپری بی حس کننده بیمار تقریبا دردری را حس نخواهد کرد. همچنین رعایت نکات و الزامات مراقبت های بعد از آندوسکوپی بینی که بعد از جراحی توسط پزشک برای بیمار توضیح داده خواهد شد، تضمینی بر بهبودی مطمئن و بی‌دردسر او خواهد بود.

 

  • خونریزی

ضربه به غشاء داخلی بینی می‌تواند منجر به خونریزی حین آندوسکوپی و پس از آن شود. برخی داروها مانند آسپرین و یا بیماری‌های خونی مانند هموفیلی می‌تواند خطر خونریزی را افزایش دهند بنابراین در صورت مصرف هرگونه دارویی یا ابتلاء به بیماری‌های خاص حتما پیش از انجام آندوسکوپی به پزشک خود اطلاع دهید.

  • واکنش وازووگال

 

در اثر این اختلال بدن دچار واکنش هایی می‌شود که منجر به کاهش ضربان قلب و فشار خون می‌شود، احساس تهوع، سبکی سر یا بیهوشی برای مدت کوتاه از علائم این اختلال است که در مواقع نادر ممکن است ایجاد شود. این واکنش به دنبال استرس ناشی از آندوسکوپی ممکن است اتفاق بیفتد، اگر در گذشته این اتفاق برای شما افتاده است باید پیش از آندوسکوپی درباره‌ی آن به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت بروز، پزشک بتواند با آن مقابه نماید. البته درمان بسیار ساده می‌باشد و با صاف نگه داشتن سر برای چند دقیقه علائم به تدریج برطرف می‌شوند.

 

  • واکنش آلرژیک

واکنش‌های آلرژیک به داروها و اسپری‌های بی‌حسی نیز از عوارض نادری است که ممکن است ایجاد شود. در صورت هرگونه آلرژی با دارو یا ماده‌ی خاصی به پزشک خود اطلاع دهید.

 

  • تغییرات موقت در حس بویایی 

بعضی از افراد ممکن است پس از جراحی ، متوجه تغییراتی در حس بویایی خود شوند . این تغییرات معمولاً موقتی است و به طور کلی در چند هفته یا چند ماه بعد از جراحی بهبود می ‌یابد.

 

  • عفونت موقت 

عفونت موقت در ناحیه بینی و سینوس ‌ها ممکن است پس از جراحی رخ دهد. استفاده از آنتی ‌بیوتیک‌ ها و رعایت مراقبت توصیه شده بعد از جراحی ، معمولاً به کنترل عفونت کمک می ‌کند.

 

  • تغییرات در رنگ پوست و زخم‌ های موقت 

ممکن است پس از جراحی آندوسکوپی بینی و سینوس‌ ، تغییراتی در رنگ پوست و ظاهر زخم‌ به طور موقت رخ دهد ، از همین رو نگران نشده و با صبوری به بافت های بینی فرصت دهید تا دوران نقاهت خود را طی کنند.

 

  • درد و تورم موقت 

بعد از عمل آندوسکوپی بینی و سینوس ، ممکن است درد و تورم در ناحیه بینی و سینوس‌ ها احساس شود . این عارضه معمولاً به طور موقت و پس از چند روز تا یک هفته بهبود می ‌یابد.


سوالات متداول 


راه های درمانی قبل از جراحی آندوسکوپی چیست؟
لازم است قبل از جراحی اندوسکوپی بینی و سینوس ، پزشک از عدم تاثیر سایر روش های درمانی برای بیمار مطمئن شود. معمولا سایر روش های درمانی برای روند بهبودی به مدت زمان زیادی نیاز دارد. معمولا مصرف آنتی بیوتیک ها در درمان سینوزیت مزمن موثر می باشد. همچنین در کنار آنتی بیوتیک ها ، اسپری و محلول های شست و شوی بینی تجویز می شوند. این اسپری ها به گرفتگی بینی کمک زیادی می کند.


آیا آندوسکوپی بینی و سینوس درد دارد؟
همانطور که قبلاً اشاره شد قبل از شروع این کار با استفاده از اسپری بی حسی ، نواحی دهان ، گلو و مجرای بینی را کاملاً بی حس می کنند. بعد از این که دارو تاثیر خود را گذاشت و بیمار دردی را حس نکرد ، آندوسکوپی شروع می شود. بنابر این در طول درمان ، هیچ گونه دردی را حس نمی کنید. البته بعد از نیم ساعت ، اثر داروی بی حسی از بین می رود و بیمار ممکن است درد کمی را حس کند. معمولاً تا حداکثر 2 روز بعد ، درد از بین می رود.


تفاوت میان آندوسکوپی بینی با دیگر روش های جراحی چیست؟
پروسه درمانی آندوسکوپی بینی و سینوس تنها با استفاده از ماده بی حسی و به صورت سرپایی در کلینیک یا بیمارستان انجام خواهد شد. تفاوت هر دوی این تکنیک ها در استفاده از آندوسکوپ بوده که در ناحیه ای از بینی و سینوس مورد استفاده  قرار می گیرد که در گیر بیماری است ، که طی این پروسه دهانه سینوس گشاد تر می شود. در نتیجه از بروز آسیب به بافت های سالم جلوگیری شده و بافت های داخلی هیچ گونه صدمه ای نمی بینند. 


چرا باید کلینیک امام علی ابن ابیطالب (ع) را انتخاب کنیم؟

 

  • حضور و همراهی تیمی متشکل از متخصصان مجرب 
  • ارائه طیف وسیعی از خدمات درمانی 
  • تجهیز بودن به تجهیزات مدرن و پیشرفته 
  • برخورداری از پرسنل خوب و مجرب 
  • محیطی آرام و منظم 
  • دارای تعرفه خیریه

برای ارتباط با ما و رزرو نوبت برای انجام آندوسکوپی بینی و سینوس در درمانگاه خیریه امام علی ابن ابیطالب (ع) ، می توانید با شماره 02188362413 تماس حاصل فرمایید.