دیابت خود را در درمانگاه امام علی ابن ابیطالب ع شهرک غرب کنترل کنید.

دیابت بیماری است که بارها نامش را شنیده‌ایم. یک بیماری مزمن که روند سوخت و ساز قند در بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بدن ما برای تامین انرژی نیاز به مواد غذایی گوناگونی دارد. این مواد در بدن تبدیل به قند یا گلوکز می‌شوند که انرژی مورد نیاز ما را تامین می‌کنند. اگر به هر دلیلی گلوکز از طریق خون وارد سلول‌ها نشود و در جریان خون فرد باقی بماند، میزان قند خون بالا رفته و فرد مبتلا به دیابت می‌شود. آنچه که باعث این عدم جذب قند می‌شود، کمبود هورمون انسولین است. انسولین از لوزالمعده ترشح می‌شود و باعث ورود قند به سلول‌ها می‌شود.
در واقع می‌توان گفت علت بروز دیابت، کمبود انسولین در بدن است. در بررسی این بیماری، پزشکان متخصص دیابت را به دو دسته تقسیم کرده‌اند. دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲. علائم و عوارض دیابت در هر دونوع، تقریبا یکسان هستند. تفاوت دیابت یک و دو، در زمان ابتلا و نوع ابتلای به آن است.
درمانگاه خیریه امام علی ابن ابیطالب (ع) مرکز مشاوره و غربالگری بیماری¬ های غدد را دارد. این مجموعه با فوق تخصصان غدد، توانسته گام مهمی را در بخش درمان بیماری های دیابت بردارد. ما در درمانگاه خیریه امام علی ابن ابیطالب (ع)  با داشتن امکانات لازم همراه با پزشکان متخصص و مجرب، در تلاش‌ایم که بهترین ها را برای شما به ارمغان بیاوریم. 
شما میتوانید تحت نظر متخصص این حوزه بصورت منظم و دقیق، در این درمانگاه دیابت خود را تحت کنترل داشته باشید.
علائم دیابت
نکته مهم در مورد دیابت، خاموش بودن این بیماری است. یعنی افراد زمانی متوجه وجود آن در بدن خود می‌شوند، که بیماری علائم بسیار شدیدی از خود نشان می‌دهد و عوارض دیابت، فرد را درگیر کرده است. هر دو نوع دیابت، علائم تقریبا یکسانی نشان می‌دهند.
1.    شنگی زیاد و تکرر ادرار : به‌صورت طبیعی هر فرد در طول شبانه روز، بین ۴ تا ۷ مرتبه نیاز به دفع ادرار دارد. افراد مبتلا به دیابت، ممکن است تعداد دفعات دفع ادرارشان خیلی بیشتر از این باشد. دلیل این موضوع عدم جذب گلوکز از کلیه‌هاست. در واقع، در حالت عادی بدن قند و گلوکز مورد نیاز خود را از کلیه‌ها می‌گیرد و وقتی کلیه نتواند تمام گلوکز را از دست بدهد، ادرار بیشتری تولید می‌کند. در نتیجه فرد همواره احساس تشنگی دارد. به این ترتیب دچار پرنوشی و تکرر ادرار می‌شود.
2.    احساس خستگی زیاد : دن انرژی خود را از سوختن قند و گلوکز به‌دست می‌آورد. اگر لوزالمعده نتواند انسولین تولید کند، سلول‌ها نمی‌توانند گلوکز جذب کنند. در نتیجه انرژی مورد نیاز بدن تامین نمی‌شود و فرد احساس خستگی می‌کند.
3.     احساس گرسنگی بیش از حد: کمبود انرژی و جذب نشدن قند، حالت گرسنگی دائم برای فرد به‌وجود خواهد آورد.
4.    خشکی دهان و پوست: به‌دلیل دفع آب زیاد هنگام ادرار، فرد همیشه احساس تشنگی و خشکی دهان دارد. این خشکی حتی با خوردن آب هم رفع نمی‌شود. به علاوه این کم‌آبی باعث خشک شدن پوست و خارش آن نیز می‌شود.
5.    کاهش وزن: وقتی بدن قند مورد نیاز خود را به‌دست نمی‌آورد، به‌سراغ چربی‌ها و سوزاندن آن‌ها می‌رود. در نتیجه افراد با وجود غذا خوردن زیاد، وزن کم می‌کنند.
6.    تاری دید: بعضی از مبتلایان به دیابت، دچار تاری دید می‌شوند. این موضوع بیشتر به‌دلیل کم شدن آب بدن فرد است.
7.    اختلال در روند بهبود زخم‌ها: بالا بودن قند خون، می‌تواند بر عملکرد اعصاب پوست تاثیر بگذارد. به‌همین دلیل زخم‌ها در افراد مبتلا به دیابت، دیر خوب می‌شوند.
راه‌های پیشگیری از ابتلا به دیابت
دیابت نوع ۲ بیشترین آمار درگیری را در میان مردم دارد. این بیماری در سنین بالا ایجاد می‌شود و می‌توان با رعایت مواردی خاص، از بروز یا پیشرفت آن پیشگیری کرد.
•    کم کردن مواد قندی:  افراد مستعد به ابتلا به دیابت نوع ۲، در خوردن شیرینی و شکلات و کربوهیدرات‌ها، باید به‌شدت مراقبت کنند. تمامی این غذاها، به ذرات ریز قند تبدیل شده و وارد جریان خون می‌شوند. این افزایش قند خون، باعث بالا رفتن ترشح انسولین می‌شود. انسولینی که بدن قادر به استفاده از آن نیست و تمامی این عوامل منجر به بروز بیماری دیابت نوع ۲ خواهند شد.
•    افزایش تحرک:  عدم تحرک، یکی دیگر از نکاتی است که بیماران مستعد به دیابت باید به آن توجه کنند. فعالیت و ورزش بدنی منظم، باعث افزایش سوخت و ساز بدن شده و بدن برای کنترل قند خون، نیاز کمتری به مصرف انسولین دارد. ورزش علاوه بر کم کردن میزان قند خون، در کم کردن چربی خون نیز تاثیر دارد. به علاوه ورزش کردن باعث کم شدن میزان استرس افراد می‌شود.
•    دوری از استرس: کم شدن استرس یکی از مواردی است که به‌صورت غیر مستقیم باعث کم شدن قند خون خواهد شد. بسیاری از افراد زمانی که اضطراب و استرس دارند، تمایل زیادی به خوردن شیرینی و غذا دارند. این موضوع در بیماران مبتلا به دیابت، یا بیماران مستعد ابتلا به این بیماری، یک زنگ خطر است.
•    مصرف آب: نوشیدن آب نیز یکی دیگر از مواردی است که در کنترل میزان قند و انسولین خون تاثیر مثبت دارد.
•    کم کردن وزن: کاهش وزن، از عوامل مهمی است که باعث کم شدن میزان قند خون می‌شود. به‌همین دلیل پزشکان در مورد خطرات چاقی و اضافه وزن هشدار می‌دهند. به‌خصوص چربی‌های شکمی در افراد مستعد به بیماری دیابت، خطر ابتلا به این بیماری را در این افراد افزایش می‌دهد.
در کنار رعایت کردن این موارد،  افراد مبتلا یا مستعد ابتلا به دیابت، باید همواره دستگاه خانگی اندازه‌گیری قند خون را در دسترس داشته باشند تا به‌صورت مداوم، میزان قند خون خود را اندازه گرفته و در صورت بالا رفتن قند خون، برای کنترل آن اقدام کنند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
علائم بیماری دیابت هم در نوع ۱ و هم در نوع ۲، گاهی بسیار دیر خود را نشان می‌دهند. اگر از نظر ژنتیکی فردی مستعد ابتلا به دیابت باشید، یا به دلایل مختلف مانند سبک زندگی، در معرض این بیماری هستید، بهتر است که به‌صورت مرتب توسط پزشک، چکاپ شوید. اما در حالت کلی، علائمی مانند نوشیدن زیاد از حد آب، یا تکرر ادرار بدون هیچ دلیل دیگر، اولین نشانه‌هایی هستند که باید به آن توجه کرد.
علاوه بر این موارد، خوب نشدن زخم‌ها به‌خصوص در انگشتان دست و پا، از عوارض دیابت است که به‌عنوان یک زنگ خطر و مرز خطرناک قند خون، می‌توان در نظر گرفت. اگر سبک زندگی سالمی دارید، کمتر جای نگرانی وجود دارد اما اگر مصرف مواد قندی و کربوهیدرات در رژیم غذایی شما زیاد است و در کنار آن تحرک کمی دارید، باید دقت بیشتری در توجه به علائم این بیماری داشته باشید. 
دیابت نوع ۱
دیابت نوع ۱ فولمینانت نیز مشابه علائمی که در بالا به آنها اشاره کردیم است، اما سرعت پیشروی در این نوع بسیار بیشتر از نوع 2 است به طوری که ممکن است در طول یک هفته به شدیدترین عوامل گفته شده برسید.
همچنین دیابت نوع ۱ دیگری وجود دارد که به آرامی پیش می‌رود. برای تشخیص این دیابت علاوه بر آزمایش‌های هموگلوبین باید آزمایش‌های قند خونی دیگر نیز انجام داد. طریقه انجام و تشخیص این بیماری‌ها به دو صورت است، در دو روز مختلف ۴ تست و آزمایش گرفته می‌شود که حداقل یکی از (۱) تا (۳) و (۴) همزمان در یک آزمایش تأیید شود ، دیابت در آن مرحله تشخیص داده می‌شود.
1.    سطح گلوکز خون ناشتا صبح زود ۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر (۱۲۶ میلی گرم در یک دسی لیتر) یا بیشتر است.
2.    گرم تست تحمل گلوکز خوراکی (آزمایش اندازه گیری سطح گلوکز خون پس از نوشیدن ۷۵ گرم آب محلول در گلوکز)، سطح گلوکز خون بعد از ۲ ساعت ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر یا بیشتر است.
3.    سطح گلوکز خون (در صورت لزوم) بدون در نظر گرفتن زمان ۲۰۰ میلی گرم در دسی لیتر یا بیشتر اندازه گیری می شود.
4.    دیابت نوع دو با بیماری‌هایی مثل فشار خون نیز ارتباط دارد بنابراین اگر در چشم‌ها یا کلیه احساس ناراحتی یا کمبود می‌کنید حتما روی راه‌های پیشگیری از دیابت زوم کنید. زیرا دیابت بیماری نیست که پس از ابتلا به راحتی درمان شود . بنابراین بهترین کاری که میتوانید بکنید پیشگیری از آن است.
علائم دیابت نوع ۱
در این نوع دیابت انسولین بدن برای بدن بیمار کفایت نمی‌کند بنابراین باید به تزریق انسولین روی بیاورید بهترین کار برای مقابله با این بیماری ورزش کردن و مصرف کم قند است .
در رژیم غذایی داشتن تعادل مناسب و میل کردن واحد های درسی از هرکدام از مواد غذایی کربوهیدرات‌ها ، پروتئین‌ها ویتامین‌ها اهمیت زیادی دارد و باید به طور کامل هم کنترل شده از آن استفاده کنید . پس حتما با پزشک خود مشورت کنید تا با استفاده از جدول غذایی رژیم درستی را برای شما ارائه دهد و از مقدار دریافتی هر کدام از مواد غذایی شما در طول بازه‌های زمانی مشخص شده توسط او آگاهی یابد.
•    تجویز دارو: دارودرمانی، اولین روش درمانی برای دیابت است. دوزهای مختلف انسولین در بازه‌های زمانی گوناگون، درمانی است که پزشکان برای درمان دیابت نوع ۱ در نظر می‌گیرند. این درمان با تکنیک‌های تزریقی خاصی انجام می‌شود که فقط در صورت رعایت روش آن، درمان موثر، امکان‌پذیر است. در کنار انسولین، پزشکان داروهای دیگری را نیز برای درمان این بیماری پیشنهاد می‌دهند.
•    تغییر سبک زندگی و تغذیه: در کنار درمان دارویی، قطعا تغییر سبک زندگی و روش تغذیه افراد، در کم کردن میزان قند خون تاثیر بسیار زیادی دارد.
•    جراحی: در موارد حاد و زمانی که درمان‌های دیگر جوابگو نباشند، پزشکان از روش جراحی برای پیوند پانکراس استفاده می‌کنند. در این روش، سلول‌های جدید، توانایی کنترل انسولین و قند خون را خواهند داشت. اما در کنار این روش جراحی، دارو درمانی نیز کماکان ادامه خواهد داشت.
دیابت نوع ۲
تقریبا این نوع دیابت یک بیماری اکتسابی است و وقتی ایجاد می شود که فرد با پرخوری و مصرف خوراکی و نوشیدنی‌های شیرین سلامت خود را به خطر بیندازد از دیگر عوامل ایجاد ابتلا می‌توان به استرس و اضطراب مستمر داشتن فرد نام برد. علت دیگری که باعث به وجود آمدن نوع دوم این بیماری می‌شود عوامل ژنتیکی ارثی است که باعث ایجاد برخی اختلالات در بدن برای مصرف گلوکز مصرفی است.
علائم دیابت نوع ۲
برای این نوع دیابت علائم تشخیص زیادی وجود ندارد و نمی‌توان به خوبی آن را پیش‌بینی کرد تا در ادامه از آن پیشگیری کنیم. این بیماری وقتی بیش از پیش خود را نشان می‌دهد که مرتبا احساس تشنگی کنید و دهانتان خشک بماند همچنین خستگی روزانه و بیرونروی‌های فراوان همراه با تغییر وزن شدید می‌تواند از عوامل آن باشد. علائم خطرناک این بیماری رتینوپاتی دیابتی (بیماری خونریزی)، مرض قند عوارضی مانند نفروپاتی (بیماری نارایی کلیه به دلیل از بین رفتن رگ های آن) ایجاد می کند.
لطفا توجه داشته باشید که تشخیص نوع دیابت شما  باید زیر نظر پزشک متخصص غدد و دیابت باشد و با توجه به جواب آزمایش قندخون شما یا صلاحدید پزشک مشخص میشود. شما می‌توانید به راحتی در سریعترین زمان ممکن از پزشکان متخصص غدد و دیابت  و دکتر فوق تخصص غدد به صورت تلفنی با ما ارتباط داشته باشید.
درمان دیابت نوع ۲
دیابت نوع ۲، بیماری است که بیشتر مربوط به سبک زندگی افراد است. به‌همین دلیل، با تغییر سبک زندگی می‌توان این بیماری را به‌صورت کامل درمان کرد یا تا حد زیادی آن را کنترل کرد.
•    تغییر سبک زندگی و تغذیه: اصلاح الگوی غذایی و کم کردن یا در موارد خیلی حاد، حذف کامل مواد قندی، اولین قدم برای کنترل دیابت نوع ۲ است. رژیم غذایی دیابت نوع ۲، مملو از سبزیجات و پروتئین و خالی از قند و کربوهیدرات است. رعایت منظم این برنامه غذایی، به افراد کمک می‌کند این بیماری خاموش و خطرناک را درمان کنند.
•    ورزش:  در کنار رژیم غذایی، ورزش و تحرک زیاد، از دیگر مواردی است که به درمان این بیماری کمک زیادی می‌کند.
•    دارو درمانی:  اگر فرد مبتلا به دیابت، با رژیم‌های غذایی و ورزش موفق به کنترل بیماری خود نشود، مصرف داروهای مختلف مانند انسولین و داروهای دیگری که پزشک تجویز می‌کند، نیز به روش درمانی اضافه خواهند شد. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، باید مرتب قند خون خود را کنترل کنند. معمولا قند خون را به دو صورت اندازه‌گیری می‌کنند: میزان قند خون بعد از شام، یا دو ساعت بعد از خوردن غذا و به‌صورت ناشتا.
عوارض دیابت
پای دیابتی: در این عارضه که در مواردی با دوز بالا شایع است از کف پا شروع به کبودی و زخم هایی می‌شود که بهبود آن‌ها به آسانی امکان‌پذیر نیست و هر روز پیشرفت می‌کند. این آسیب بخاطر آسیب‌های عصبی پلی نوروپاتی است که به آن قند خون نوروپاتیک نیز گفته می‌شود. این زخم به علت باز بود خیلی راحت آلوده می‌شود.
عفونت‌ها: بیمارانی که به دیابت مبتلا می‌شوند به طور مکرر به عفونت‌های لثه‌ای و دهانی و سایر نقاط بدن مبتلا می‌شوند این بیماران اغلب درگیر بیماری‌ها پوستی و قارچی نیز هستند
مشکلات جنسی:در دیابت‌های شایع در مردان می‌توان گفت این بیماری باعث اختلالاتی در برقراری رابطه جنسی و نعوظ می‌شود همین باعث کاهش میل جنسی و توانایی برقراری رابطه خواهد شد.
برای ارتباط با کلینیک فوق تخصصی تشخیص و درمان بیماری های غدد امام علی ابن ابیطالب (ع) می توانید از روش های زیر اقدام نمایید :
شماره تماس : ۸۸۳۶۲۴۱۳-۱۵
آدرس سایت : www.westclinic.ir