ساعات و روزهای حضور
- شنبه ۱۲:۳۰ الی ۱۴
متخصص زنان و زایمان
- premedical و medical از دانشگاه USF و UC کالیفرنیا آمریکا
- دوره انترنی در دانشگاه تهران
- پزشک عمومی از دانشگاه تهران
- متخصص زنان و زایمان از دانشگاه تهران
- فلوشیپ نازایی از UC کالیفرنیا آمریکا
- حضور در کلینیک شهرداری منطقه 3 تا 5
- حضور در کلینیک شمس تبریزی
- دارای 2 مطب فعال در تهران
- حضور در بیمارستان های لولاگر به مدت 4 سال و کلینیک آن و
- حضور در بیمارستان قمر بنی هاشم و کلینیک ان به مدت 6 سال
چیزی که در ایران با نام دکتر یا متخصص زنان و زایمان میشناسیم، ترکیبی از متخصص زنان (Gynecologist) و متخصص زایمان (Obstetrician) است و در دنیا آن را با نام OB-Gyn میشناسند. نمیخواهیم زیاد در فرق بین این دو تخصص دقیق شویم و شما را با توضیح موارد پیچیدهی فنی اذیت کنیم؛ بلکه میخواهیم یکراست به سراغ اصل موضوع برویم. میخواهیم برایتان توضیح بدهیم که دکتر زنان کیست و چه کارهایی از دست او برمیآید. سعی میکنیم کامل برایتان توضیح بدهیم که خانمها در چه مواقعی باید به متخصص زنان مراجعه کنند و دلایل این مراجعهها چه چیزهایی هستند. در ضمن رابطهی بین مراجعهی خانمها به دکتر زنان و موارد مربوط به بارداری و حاملگی را هم توضیح خواهیم داد. انتظارتان را بالا ببرید. چون اینجا قرار است درباره دقیقترین و جزییترین چیزها هم صحبت کنیم.
دکتر زنان چه کسی است و چه تخصصی دارد؟
این مهمترین سوالهایی است که باید به آن پاسخ دهیم. دانستن جواب این سوال به شما کمک میکند تا بدانید دقیقا در چه مواقعی باید به دکتر زنان و زایمان مراجعه کنید.
دکتر زنان کسی است که در مسائل مربوط به دستگاه تناسلی زنان و بارداری تخصص دارد. چنین دکتری میتواند بیماریها و مشکلات مربوط به دستگاه تناسلی و تولید مثل زنان را تشخیص دهد و درمان کند.
زمانی که درباره تخصص زنان صحبت میکنیم باید بدانیم که اغلب صحبتهای ما دربارهی اندامهایی مثل رحم (Uterus)، لولههای فالوپ (Fallopian Tubes)، تخمدان (Ovaries) و سینهها (Breasts) است. در نتیجه تمام بیماریها و مشکلاتی که به این اندامها مربوط میشوند، به دکتر زنان و زایمان ربط پیدا میکنند. دقت داشته باشید که برخی از این موارد تنها مربوط سلامتی زنان هستند و اصلا به موضوعات بارداری ربط پیدا نمیکنند. برخی از موارد دیگر هم صرفا به موضوع بارداری و وضع حمل اشاره دارند و دکترهای زنان و زایمان باید بتوانند دربارهی هر دوی این موارد به خانمها کمک کنند.
تعدادی از دکترهای زنان و زایمان ترجیح میدهند تنها در یکی از این رشتهها کار کنند و وارد رشتهی دیگر نشوند. مثلا عدهای از دکترهای زنان تعداد در مسائل بهداشتی زنان ورود میکنند و هیچ کاری به مسائل مربوط به حاملگی و زایمان ندارند. حتی ممکن است تعدادی از دکترهای زنان و زایمان که در بخش زایمان تخصص دارند، ترجیح بدهند فقط در زایمان طبیعی حضور داشته باشند و در جراحی ها مانند زایمان به شیوهی سزارین (Cesarean) دخالت نکنند.
در کنار همهی اینها، فوق تخصص نازایی را هم داریم که با استفاده از روشهای مختلف، از جمله آی وی اف (IVF) سعی میکنند به زوجها در پدر و مادر شدن کمک کنند.
فوق تخصص سرطان زنان دکترهای زنان و زایمانی هستند که در خون شناسی (Oncology) فوق تخصص دارند و میتوانند در شناسایی و درمان سرطانهای زنانه به کمک جامعه بیایند.
دکتر متخصص زنان چه کارهایی انجام میدهد؟
دکتر متخصص زنان و زایمان مسئول این است که سلامت دستگاه تناسلی و تولید مثل زنان را بررسی و درمان کند. البته کارهایی که دکترهای زنان و زایمان انجام میدهند، با یک شرط اولیه انجام میشود: اینکه فرد مراجعهکننده از نظر جنسی فعال باشد یا احساس درد و ناراحتی داشته باشد. پس در صورتی که فرد از نظر جنسی فعال نباشد یا مشکل خاصی نداشته باشد، معمولا کار دکترهای زنان به یک معاینهی ساده خلاصه میشود.
کارهایی که این دکترها انجام میدهند شامل تستهای لگنی (Pelvic Exams)، تست پاپ اسمیر (Pap Smear)، آزمایش سرطان، راهنمایی و مشاوره درباره سکس و حاملگی، درمان نازایی و در نهایت، بررسی و درمان انواع عفونت واژن مانند عفونت قارچی واژن است.
در بین مواردی که نام بردیم، اکثر موارد کاملا مشخص و قابل درک هستند. اما احتمالا تستهای لگنی نیاز به کمی توضیح داشته باشند. در تستهای لگنی دکتر سعی میکند اندامهای مربوط به تولید مثل زنان را به صورت تصویری و فیزیکی معاینه کند. در این معاینهها واژن (Vagina)، دهانه رحم (Cervix)، لولههای فالوپ، فرج (Vulva)، تخمدانها و رحم زنان بررسی میشوند.